IPL ( Intensive Pulsed Light) SHR (Super Hair Removal)

IPL – SHR lichtbehandeling voor mannen en vrouwen.

Definitief ontharen met de nieuwste SHR technologie.

De SHR methode is de ideale oplossing voor de behandeling van overbeharing, zowel bij mannen als bij vrouwen. Met deze nieuwe techniek wordt  IPL (Intense Pulsed Light) gecombineerd met SHR- technologie.  Anders gezegd het combineert laser technologie met pulserend licht. Deze “In Motion” ontharingsbehandeling is een doorbraak in permanent ontharen. De behandeling is prettiger dan met conventionele systemen.

SHR staat voor Super Hair Removal. Het combineert  laser technologie met pulserend licht. Het resultaat is een praktisch pijnloze behandeling waarbij de huid beter wordt beschermd. Het probleem wordt letterlijk bij de wortel aangepakt. Wat de oorzaak van de ongewenste beharing ook is, alle huidtypen en (bijna) alle haartypen kunnen nu behandeld worden en vormt daarmee een doorbraak in permanent ontharen.

Lees meer

Hoe werkt IPL-SHR

IPL-SHR ontharing werkt net als laserontharing op basis van lichtpulsen. Volgens onderzoeken is SHR  even effectief als laser en heeft minder risico op verbranding en pijn. De IPL-SHR werkt met krachtige lichtflitsen. De energie die hierbij vrijkomt wordt opgenomen door de  donkere kleurstof (Melanine) van de haren. De Melanine zorgt voor de omzetting in warmte en geleiding hiervan naar de haarwortel. Wanneer de haarwortel opgewarmd is, zal het haar uitvallen (in 2-4 weken). Zeer lichte en grijze haren zijn moeilijker te behandelen omdat ze minder Melanine bevatten.  Met deze nieuwe techniek wordt met minder energie en een hogere flitsfrequentie toch de haarwortel bereikt, zodat de haar, die in de groeifase is, langzaam uitvalt en er geen nieuwe haar mee kan terug groeien.

Lees meer

Te behandelen zones

Praktisch alle gebieden van uw lichaam kunnen  behandeld worden, denk hierbij aan: armen – baard – benen – bikinilijn – billen –   borst – bovenlip – buik – jukbeen – kaakrand – liesstreek – oksels –  rug – tenen – schouders –  snor – string lijn – vingers  – wangen – wenkbrauwen.Lees meer

Na de behandeling

Na een IPL-SHR behandeling is er geen sprake van een herstelperiode. De behandeling is praktisch pijnloos. Na de behandeling kunt u direct uw dagelijkse activiteiten weer voortzetten.Lees meer

Ontharing en haargroeifases

Het haar groeit in drie fases, namelijk de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. Het is alleen mogelijk in de groeifase de haarwortel te vernietigen. Per behandeling bevindt rond 20/30 % van de haren zich in de groeifase en kan effectief worden aangepakt. Dit feit heeft tot gevolg dat meerdere behandelingen nodig zijn met tussenpauzes van ca. 4 weken, zodat haren die dan in de groeifase zijn permanent kunnen worden verwijderd.

Resultaten IPL SHR Ontharing

Het eerste resultaat is meestal al na 3 behandelingen te zien Afhankelijk van de sterkte van de haargroei en de dichtheid van de beharing zijn ongeveer acht behandelingen nodig om echt alle haren te vernietigen. Dit verschilt uiteraard van persoon tot persoon.

Intake

In verband met de verschillen in genetische aanleg vindt voor aanvang van de behandelingen een intake gesprek plaats. Haargroei, haardichtheid en haarkleur worden beoordeeld. Ook de huidskleur van de klant is van groot belang en natuurlijk moet vastgesteld worden of sprake is van medicijn gebruik en andere medische redenen om niet te behandelen. Dit gesprek gaat dus niet alleen over behandelingstermijn en kosten maar hoofdzakelijk over het behalen van een goed eindresultaat en daarmee uw klanttevredenheid. Deze is op zijn buurt van essentieel belang voor onze beoordeling en uw verdere aanbevelingen.

Advies

Wanneer u start met de haarverwijderende behandelingen is het belangrijk dat u tussendoor niet meer harst of epileert. Scheren of knippen mag wel.

Contra-indicaties

Bij de volgende indicaties komt u (tijdelijk) niet in aanmerking voor behandeling; neuropathie, diabetes, epilepsie. Ook wanneer u zwanger bent of een antibiotica kuur volgt kunnen er geen behandelingen worden uitgevoerd.

Contact opnemen

“!Een niet-chirurgische alternatief! voor het liften of effen maken van de huid. Ultraformer HIFU Ultrasound werkt tot 70% beter dan andere ultrasound machines.”