Cryolipolysis / Coolsculpting

Wat het ‘probleemgebied’ ook is, een Coolsculpting behandeling zorgt voor een mooi, slanker silhouet.
In de huidige tijd zijn door technologische ontwikkelingen verschillende soorten cosmetische chirurgie mogelijk. Mensen zijn zich meer bewust van hun uiterlijk en kiezen daarom voor kosteneffectieve cosmetische procedures om de lichaamscontouren van verschillende delen van het lichaam te verbeteren. Het eerste waar iedereen aan denkt bij cosmetische behandeling is chirurgie, hechtingen en wonden. Er zijn echter veel niet-invasieve behandelingsopties voor patiënten die niet onder het mes willen. Coolsculpting of Cryolipolysis is een niet-invasieve behandeling die steeds populairder wordt. Het is een van de beste methoden om het overtollige vet van de beoogde delen van het lichaam te verwijderen. Daarnaast is coolsculpting betaalbaar. Dit artikel geeft informatie over Cryolipolysis en waarom dit wordt beschouwd als een van de beste methoden voor niet-invasieve cosmetische chirurgie

Wat is Cryolipolysis?

Cryolipolysis / Coolsculpting is een van de beste behandelmethodes voor patiënten die kampen met overtollig lichaamsvet in bepaalde zones van het lichaam. Cryolipolysis is een van de veiligste en effectiefste niet-invasieve methoden.

Het menselijk lichaam bevat vetweefsels welke tijdens de behandeling met Cryolipolysis / Coolsculpting worden gekoeld. Dit helpt op een veilige manier bij de vernietiging en de reductie van het lichaamsvet. Het afkoelen van het weefsel start het proces van lipolyse. Dit is de start van de afbraak van de vetcellen in de doelgebieden van het lichaam. Deze methode beschadigt geen organen of weefsels van het lichaam, maar richt zich alleen op de vetcellen in het behandelde gebied.

Dien ik een speciaal diëet te volgen na de behandeling met Coolsculpting?

Nee, de patiënten hoeven niet te kiezen voor een dieet na de Coolsculpting-behandeling. De meeste mensen kiezen zelf bewust voor een gezondere levensstijl om ervoor te zorgen dat ze niet opnieuw op de specifieke plaats aankomen.

Wat zijn de voordelen van cyrolypolise?

Er zijn verschillende voordelen van het Cryolipolysis-proces en dit is de reden waarom steeds meer patiënten kiezen voor de Coolsculpting kosteneffectieve procedure die in veel cosmetische klinieken beschikbaar is.
Enkele van de voordelen zijn:

☑ De behandeling helpt effectief om zich te ontdoen van hardnekkige vetlagen in het lichaam die niet verdwenen zijn na diëten en oefeningen.

☑ Cryolipolysis is een veilige en kosteneffectieve methode zonder wonden en littekens omdat het een niet-chirurgische methode is.

☑ Er is geen sprake van uitvaltijd. Na de behandeling kan de dagelijkse routine gemakkelijk weer worden opgepakt.
Aangezien Cryolipolysis een niet-invasieve behandeling is, wordt er geen anesthesie gebruikt. De patiënt blijft gewoon wakker. De behandeling is pijnvrij.

☑ De resultaten die worden verkregen via de Coolsculpting-behandelmethode zijn permanent. De vetcellen die weg zijn, zijn ook echt weg. Ons advies is het volgen van een gezonde levensstijl omdat die bijdraagt aan het in vorm houden van je nieuwe contouren.

☑ Met Cryolipolyse worden lichaamsorganen of -weefsel niet beschadigd en is er geen sprake van littekenweefsel.

Welke gebieden kan ik behandelen met Cryolipolyse?

Cryolipolyse is toepasbaar op (bijna) elk deel van het lichaam: buik, flanken, love handles, onderkin, binnenkant van de dijbenen, het dijbeen, armen en bij mannen rond de borsten.
De kosteneffectieve Cryolipolysis-behandeling is een alternatief voor liposuctie.
Er is geen operatie of verdoving nodig en daarmee is de kans op complicaties minimaal. Hoewel de behandeling zorgt voor een effectieve vermindering van lichaamsvet, is dit geen oplossing voor gewichtsverlies.

Hoe werkt de behandeling?

De behandeling is gebaseerd op bevriezing van vetcellen. Bij Coolsculpting wordt gebruik gemaakt van gecontroleerde koude om vetcellen te koelen tot ze kristalliseren. Tijdens de behandeling wordt de huid op de betreffende plaats vacuüm getrokken om de ondergelegen vetcellen te kunnen bevriezen. Bij het begin van de Cryolipolyse kunnen de patiënten druk en kou voelen, dit neemt af naarmate het lichaam begint te acclimatiseren met de kou van Coolsculpting. Veel mensen lezen of kijken naar films of slapen zelfs tijdens deze procedure.

Een behandeling duurt gemiddeld 35 tot 45 minuten
Het aantal sessies van de Cryolipolysis-behandeling hangt af van de patiënt en vetlaag die moet worden behandeld. Sommige mensen hebben één of twee sessies nodig andere patiënten hebben meer dubbele sessies Coolsculpting nodig om het probleem aan te pakken en het gewenste en permanente resultaat te bereiken.

Zijn er bijwerkingen van Cryolipolysis?

Er kan na de behandeling sprake zijn van een paar kleine ongemakken. De behandelde plek kan lichtelijk beurs aanvoelen, sommige mensen ervaren een knellend gevoel of gevoelloosheid in het gebied. Ook kan je de volgende sensaties ervaren: zwelling, pijn, jeuk, gevoelloosheid en tintelingen. Deze verschijnselen verdwijnen binnen 2 tot 3 weken vanzelf.

Wie moet deze Cryolipolysis-procedure niet ondergaan?

Als je bekend met Cryoglobulinemie, het Donath-Landsteiner syndroom, koude urticaria of de ziekte van Raynaud, kun je de behandeling niet ondergaan omdat dit negatieve effecten op je gezondheid kan hebben.
Met iedere patiënten wordt vooraf besproken of je geschikt bent voor de behandeling.

Wanneer zijn de resultaten zichtbaar voor Cryolipolysis?

Na ongeveer een week begint de natuurlijke afvoer van de dode vetcellen via natuurlijke weg (urine). De resultaten van de Cryolipolysis-behandelingen zijn, afhankelijk van de patiënt, zichtbaar binnen 3 tot 4 weken. Het lichaam zal tot 3-4 maanden na de behandeling doorgaan met het natuurlijk afvoeren van de behandelde vetcellen. Het eindresultaat is een vetvermindering van 25 tot 35% op de behandelde plaats.

Wat zijn de kosten van de Coolsculpting-behandeling?

De Cryolipolysis-kosten variëren van kliniek tot kliniek. Ieders persoonlijke situatie is anders. Deze verschillen bepalen de kosten van de Cryolipolysis-behandeling. Tijdens een intake bespreken we de beste aanpak en geven aan wat bij benadering de kosten voor de Coolsculpting behandeling zijn.

Prijzen Cryolipolyse

1x Cryolipolyse enkelvoudige behandeling € 175,
1x Cryolipolyse meervoudige behandeling € 350,-

3x Cryolipolyse enkelvoudige behandeling € 525,-
3x Cryolipolyse meervoudige behandeling €1.050,-

5x Cryolipolyse enkelvoudige behandeling € 875,-
5x Cryolipolyse meervoudige behandeling €1.750,-

Contact opnemen

“Mooie en elastische veranderingen beginnen direct na één enkele Ultraformer HIFU facelift behandeling van 20 – 40 minuten. U lijkt 10 jaar jonger.”